A Weishaupt munkatársa, Versits Tamás az M1 műsorán

Az M1 Ma Reggel című műsorának vendége: a Weishaupt munkatársa, Versits Tamás

Egy 2 évvel ezelőtti Európai Uniós kazáncsere rendeletnek megfelelően a lakossági épületekbe (házakba, lakásokba) már csak kondenzációs kazánokat lehet beszerelni a káros anyag kibocsátás határértékének szigorítása miatt. Az M1 Ma reggel című műsorában erről a rendeletről, valamint a lakásokban megtalálható kazánok átlag életkorának növekedéséről mondta el szakmai véleményét Versits Tamás, a Weishaupt fűtési rendszerek értékesítési vezetője.

A 2016. július 1-jétől életbe lépő kazáncsere rendeletnek megfelelően kizárólag ErP minősítéssel ellátott gázkazánok szerelhetők fel a társasházakba, az egyéni fűtési rendszerrel rendelkező családi házakba és lakásokba egyaránt: a rendelet értelmében tehát a fűtési rendszerek korszerűsítéséhez mindenképpen kondenzációs kazán telepítése szükséges.

A kazáncsere rendelet alól egyetlen kivétel van: ha a társasházi lakásnak úgynevezett „gravitációs gyűjtőkéménye” van, mert ezek a lakások őszig kaptak türelmi időt. Szeptemberig a társasházi lakásokba is kondenzációs kazánt kell beszerelni.

Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke és egyben a Weishaupt fűtési rendszerek értékesítési vezetője nyilatkozatában részletesen kitért rá, hogy az érvényes rendelet szerint miért szükséges kondenzációs kazánt beépíteni, ha valaki korszerűsíteni szeretné fűtési rendszerét, illetve kisebb fogyasztásúra cserélné a meglévő vagy tönkrement rendszerét.

A Hirado.hu összefoglalója, valamint a beszélgetés megtekinthető itt.