Euroskills 2018

EUROSKILLS 2018 – Víz-, gáz- és fűtésszerelő szakma elődöntő

2018. február 14-én tartottuk meg az Euroskills 2018 – a szakmák Európa Bajnoksága verseny előválogatóját víz-, gáz- és fűtésszerelő (Plumbing and heating) szakmában.

Az idei évben változott az elődöntő struktúrája a korábbi évhez képest, okulva annak apró hibáiból. A jelentkezőknek egy online, magyar és angol nyelvű elméleti teszt részen és egy szóbeli motivációs elbeszélgetésen kellett részt venniük. Mindkét versenyfeladat pontozásra került, s ezek együttes értékelése során alakult ki a végleges sorrend. Meglepően változatos eredménnyel zárult a válogató, szinte minden jelölt a teszt megírása után megkönnyebbülten nyilatkozott annak nehézségi fokáról, az eredmények mégsem támasztották alá minden esetben a véleményüket. A zsűri végig a verseny során elég nehéz helyzetben volt, mert jól felkészült, a gyakorlatban is jártas fiatalok jöttek el megmérettetni magukat.

Végül az első négy helyezett juthatott tovább a nemzeti döntőbe, mely 2018. március 28-29-én kerül megrendezésre, a versenynek első ízben otthont adó, Weishaupt Hőtechnika Kft. telephelyén. A nagymúltú tüzelés- és fűtéstechnikai vállalat a szervezőkkel karöltve úgy gondolta, hogy a nemzeti döntő idején igyekeznek lehetőséget biztosítani a fiatal szakiskolásoknak és tanáraiknak, családtagjainak, hogy az épületgépész szakmát képviselő más cégek termékpalettáját, újdonságait és technológiáit megismerhessék, adott esetben ki is próbálhassák.