Weishaupt a Kecskeméti Konzervgyárban is!

A Dél-tiroli Bozen városában működő konzervgyár megbízásából Dieffenbach J. Eugen 1900 áprilisában felkereste Kecskemét akkori polgármesterét, Kada Eleket és ajánlatot tett gyümölcs- és főzelékkonzervgyár alapítására 1900. május 31-én aláírásra került a konzervgyár alapításáról szóló szerződés. 

Egy nagy ugrás az időben: a gyár történetének igen jelentős éve volt 2017. Ekkor készült el az új kazánház, melynek feladata a termelés ellátása gőzzel. A képek bizonyítják, hogy korszerű, minden igényt kielégítő kazánház készült el két Weishaupt WMG50/2-A/ZM-NR tüzelőberendezéssel.

Nem sokkal az aláírás után, 1901-ben a termelés el is indult. Az 1992-ben lezajlott privatizáció során két világhírű cég, az amerikai H. J. Heinz és az angol Hillsdown Holdings szerezte meg a gyár részvényeinek tulajdonát.  1995. júliusában az akkori Kecskeméti Konzervgyár Rt. részvényeinek 97%-a a Heinz tulajdonába került. 

Az új vállalkozás, a Kecskeméti Konzerv Kft. a megalakulása -- 1995. tavasza -- óta azt a termelési filozófiát követi, hogy a mai, kiélezett, globalizálódott világban a hatékonyság és a minőség garanciája a termelési profil speciális volta. Csak így lehet versenyben maradni és a globális piacon megmaradni. Tehát a konzervgyárban kizárólagosan zöldborsó és csemegekukorica feldolgozása folyik. Azért e két mezőgazdasági termékre esett a választás, mert ezeknek szántóföldi technológiája magas szinten gépesített, és a termeltetéshez szükséges mezőgazdasági szaktudás, valamint az öntözés lehetősége is rendelkezésre áll.

Egy feldolgozó üzem akkor áll biztos lábakon, ha a mezőgazdasági partnereivel A vállalat vezetősége elkötelezett a GMO mentesség iránt, csak úgy, mint Magyarország, s ezért saját maga biztosítja termelői számára a GMO mentes vetőmagot, nemzetközi, jó hírű vetőmag termeltető és forgalmazó cégektől.  A nyersanyag optimális gyors feldolgozása és beltartalmi értékeinek megőrzése érdekében biztosított at, hogy a betakarított termék - tehergépkocsis beszállítással – 4 órán belül beérkezzen.

A termékeket a cég – közvetítői kereskedelem kihagyásával – Nyugat-Európai nagy láncoknak közvetlenül adja el.

Forrás: Kecskeméti Konzerv Kft.