Új kondenzációs kazánok és hőszivattyúk a Magyarországon 45 éve jelen levő Weishaupt-tól!

3000 munkatársával a világ minden pontján jelen lévő Max Weishaupt GmbH magyar leányvállalata 2018. június 8-án ünnepelte, hogy a Weishaupt 45 éve tevékenykedik Magyarországon!

A rendezvény megrendezésére a Weishaupt Kft. székhelyén Biatorbágyon került sor. 

Először Rácz József ügyvezető köszöntötte a megjelent vendégeket, majd kronológiai előadást tartott a Weishaupt anyavállalatának, illetve a magyarországi leányvállalat történetéről. A legfontosabb mérföldköveket pedig kivetítőn követhették nyomon a Weishaupt színeivel harmonizáló terített asztaloknál helyet foglaló meghívottak. Az érdeklődők megtekinthették a Weishaupt legújabb termékét, a WTC 15 B kondenzációs falikazánt, a gyakorlati oktató termet valamint a Weishaupt több tüzelőberendezését. Két magyar nyelvű kiadvány keltette fel a vendégek érdeklődését: az utolsó két év során a Weishaupt-csoport életében történt eseményeket bemutató report.16 és report.17 füzet.

Ezt követte az ünnepi vacsora, finom borok kóstolásával.

A desszerthez ráadásként érkezett és lépett fel a megérdemelten népszerű Princess hegedűtrió. A valóban hercegnői megjelenésű hölgyek a klasszikus zenét ötvözik modern hangzásvilággal, fülbemászó és sokak számára ismerős dallamok repertoárjával nyűgözték le a vendégeket.

A vacsorát és a műsort követően az asztaloknál még sokáig beszélgettek a Weishaupt munkatársai és a vendégek.

Az est végén távozókat a Weishaupt egy egyedi Weishaupt logóval ellátott kristálypohárral ajándékozta meg, mely méltó lezárása volt az eseménynek.

Mérföldkövek a Weishaupt-csoport életében

A nagy gazdasági világválság kellős közepén, 1932-ben alapítja meg Max Weishaupt gépgyárát, a Baden-Württemberg-i Schwendi-ben.

A tüzelőberendezések gyártása 1952-ben kezdődött meg, s már az első monarch márkanevű olajégőkön volt Weishaupt által fejlesztett elem: nevezetesen az elektromotor és az égővezérlő.

1962-ben, a cég 30 éves jubileuma évében, szeptember 21-én (a szakmában elsőként) a Weishaupt felavatja saját Kutató és Fejlesztő Intézetét. A ma már több mint 100 munkatársat foglalkoztató intézet céljai (a lehető legnagyobb üzembiztonság, a lehető legmagasabb hatásfok, a levegő védelme) nem változtak azóta.

1963-ban kezdi meg a Weishaupt – másokat jóval megelőzve – a saját fejlesztésű gázégők gyártását. A kisebb teljesítményű – úgy hívjuk: kompakt égők – ekkor nyerik el ma is ismert formájukat – ezek az első készülékek időtálló Weishaupt-dizájn-nal.

1969-ben a gyártósorról lekerül az 500 000-dik tüzelőberendezés, négy évvel később az éves gyártott darabszám már 133000.

A Weishaupt a 70-es évek elején nyit a kelet-európai országok felé – elsőként a Parlament Balassi Bálint utcai kazánházában (a széntüzelés helyett) kezdik meg működésüket Weishaupt gáz/tüzelőolaj-égők1973-ban.

1983-ban elkészül a kétmilliomodik Weishaupt égő, s nem telik el 10 év, 1991-ben a hárommilliomodik.

1990 végén alapítja meg Dipl. Ing. Siegfried Weishaupt a vállalatcsoport 11. – Kelet-Európában az első – leányvállalatát, a Weishaupt Hőtechnikai Kft-t mely tevékenységét 1991 elején – a Weishaupt technikákban kiváló munkatársakkal – meg is kezdi. Cél: tanácsadás, berendezés és alkatrész szállítása, üzembe helyezés, karbantartás, javítás a magyarországi partnerek számára.

1997-ben a világon elsőként a Weishaupt bemutatta a digitális tüzelés-menedzsmentet, a mikroprocesszoros tüzelésvezérlőt. Magyarország nem maradt el, hamarosan üzembe helyeztük az első ilyen felépítésű Low-NOx berendezéseket.

Lakhelyünk, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. székhelye az alapítás óta a Bartók Béla úton egy nagy irodaház kis része volt, azonban, ahogy gyarapodott a csapat, úgy érződött egy önálló hely szükségessége.

2002 februárjában volt az első kapavágás (igen nagy markolókanál testesítette ezt meg) a biatorbágyi telken és augusztus végén már beköltözve, működő infrastruktúrával nyílt meg a magyarországi Weishaupt épület, elméleti és gyakorlati oktatóteremmel, raktárral.

2018-ban megkezdtük a Weishaupt kondenzációs kazánok új generációjának – mely az A+ energiahatékonysági osztályba tartozik – forgalmazását. A rendezvény vendégei a kiállított, működő berendezésen megismerhették a Weishaupt Energia Menedzsment rendszert.

Az elmúlt 45 év alatt, a Weishaupt által legyártott sok millió égőből, több mint hatezer berendezés került a Weishaupt Kft. partnereihez, végfelhasználókhoz. Csak néhány a magyarországi referenciák közül: Audi, Bramac, Coca-Cola, Chinoin, Conti, Danubius, Dunapack, Egis, GE, Hauni, Knorr-Bremse, Lego, Luk, Mercedes, Metro, Novotel, Opel, Parlament, Pick, Richter Gedeon, SMR, Suzuki, Takata, Tesco, Univer, stb.