Weishaupt a megbízható munkaadó

A budapesti székhelyű DUIHK, a világ mintegy 90 országában, több mint 130 városban működő német külkereskedelmi kamarai hálózat (AHK) tagja, valamint a Bajor és a Szász Szabadállam hivatalos magyarországi képviselője. Jubileumi, 25. közgyűlését május végén tartotta.

A taggyűlés keretében a Kamara 19 vállalatnak adta át a „Megbízható Munkaadó“ címet. Az okleveleket Volkmar Wenzel, a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete, valamint Steványik Tamás, a zsűri szóvivője, az ELMŰ-Émász Nyrt. HR-igazgatója adták át.

A Díj célja a Kamara szerint a példaértékű munkakörülmények biztosítására irányuló kezdeményezések elismerése, ami a munkaadók számára is fontos eszköze a jól képzett és elkötelezett munkatársak megtartásának, illetőleg megnyerésének. A címet pályázati úton nyerhetik el a vállalatok. Hét, a humánerő-gazdálkodással kapcsolatos területen részletesen be kell számolniuk a vállalati gyakorlatról és az ennek alapjául szolgáló irányelvekről. Ezek között találhatók a javadalmazásra, a szociális-jóléti juttatásokra, az egészség- és munkakörülményekre, a képzésre és továbbképzésre, valamint a fejlődési lehetőségekre vonatkozó kérdések is.

 Megtisztelő, hogy a szakmában még sohasem kapott ilyen elismerést magyar cég, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. az első!

 Forrás: www.duihk.hu