A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara jubileumi közgyűlése

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2018-ban ünnepli alapításának 25 éves évfordulóját. Az 1993-ban alapított bilaterális kamara folytatója az 1920-ban alapított Kamara hagyományainak. Idei jubileumi évében a Kamara (DUIHK) több nagyszabású rendezvényén helyezi előtérbe más és más hangsúlyokkal – a Németország és hazánk közötti gazdasági kapcsolatok sikertörténetét. A DUIHK éves rendes közgyűlésének a 2018. május 29-én a bmc adott otthon, zsúfolásig megtelt nagytermében.

Egy olyan évben, amelyet nemzetközi viszonylatban számos európai országban választások és az Amerikai Egyesült Államokban pedig egy új elnök határozott meg – és a 2017-es év ilyen volt – a nemzetközi politika, valamint a két- és többoldalú gazdasági kapcsolatoktöbb igazodási, illetve fixpontja elveszítette korábban meg nem kérdőjelezett, magától értetődő voltát. Ebben az összefüggésben a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara főleg arra törekedett, hogy megbízható és bevált gyakorlati szolgáltatásokkal, valamint az egyes élcsoportokhoz igazodó, naprakész és innovatív kínálattal segítse a német és a magyar vállalatok mindennapi üzletvitelét. Mivel a szakemberhiány kérdésköre tartósan fontos problémának bizonyul, ezért a DUIHK a 2017-es év kiemelt témájával a későbbiekben is következetesen foglalkozik és közreműködik Magyarország szakképzési rendszerének megújításában.

A 2017-es év végén a taglétszám több mint 900 volt – ezzel a DUIHK messze a legnagyobb önkéntes alapon működő két ország közötti gazdasági szervezet Magyarországon.

A Weishaupt a DUIHK oktatási szervezete, a Német-Magyar Tudásközpont által szervezett EUREM továbbképzés rendszeres előadója.

Forrás:  www.duihk.hu