Lehet akár 35%-kal kevesebb? Igen, Weishaupt ARF-technikával!

A Weishaupt név évtizedek óta összeforrt a megbízhatósággal és az alacsony emisszió-értékkel. Természetesen a nagyon népszerű monarch® (link) tüzelőberendezése is felkészült a legszigorúbb emissziós (NOx és CO) előírások teljesítésére. A monoblokk felépítésű égő csendes üzemű, mikroprocesszoros tüzelésvezérlője hiszterézis-mentes elektronikus tüzelőanyag/levegő arányszabályzást biztosít – ezzel a legmagasabb hatékonyságot és a nagyon alacsony (link) károsanyag-kibocsátást is.

A gázállapotú tüzelőanyagok általában szinte teljesen kénmentesek, ezért a keletkezett füstgáz legfőképp széndioxidból (CO2), vízpárából (H2O) és nitrogénből (N2) áll.

ARF: külső füstgáz visszavezetése. A füstgáz felhasználása (az emisszió csökkentése érdekében) azért előnyös, mert sem kormot, sem hamut nem tartalmaz – nem szennyezheti el a rendszert. A füstgázmennyiséget az égő légbeszívóházára szerelt komplett adagolórendszer állítja be, mely hőmérsékletérzékelőből és léptetőmotoros füstgázcsappantyúból áll. A füstgáz révén csökken a termikus NOx mennyisége. Az égő gyártóműbeli végső ellenőrzésekor megtörténik a teljes rendszer beállítása – a felállítási helyen így rövidebb idejű az üzembe helyezés.

A tüzelésvezérlő a Weishaupt W-FM 200 egysége ARF-kivitelben: ekkor az alapvezérlőt egy olyan szoftveregységgel egészítettük ki, mely minden üzemi fázisban megvalósítja a hőmérsékletvezérelt füstgázvisszavezetést. Így lehetséges a gondmentes hidegindítás, a legnagyobb üzembiztonság és az akár 30mg/kWh alatti NOx-érték.