WTC-OB 18-B – az új kondenzációs olajkazán

A Weishaupt új WTC-OB 18-B kondenzációs olajkazánjának lelke a gyárilag előbeállított Weishaupt purflam® kéklángú égő. Miután az égő kétfokozatú, nagyon takarékos a fűtőolaj-fogyasztása. A hőigény nagyságától függően vagy az 1. fokozatban (12 kW) vagy a 2. fokozatban üzemel az égő (18 kW).

A nagyteljesítményű alumínium-szilícium öntvényből készült kazántestet teljesen körbeveszi a hőszigetelés, így megvalósul a 92%-os (!!!) éves hatékonyság. Ez a szeptemberben módosított ErP osztályozás szerint „A” energiahatékonysági osztály! Egyszerűen és kis időráfordítással karbantartható.

A Weishaupt Thermo Condens kondenzációs olajkazán üzemeltetéséhez kénszegény EL fűtőolajat (a DIN 51603-1 szerint) vagy a bioolaj-tartalmú EL A Bio 10 fűtőolajat (a DIN 51603-6 szerint) kell használni. Hamuképző adalékanyag használata nem megengedett. Az 50 mg/kg alatti kéntartalom miatt, ez a kazán környezetbarát üzemű, a fűtőfelületek sokáig tiszták maradnak.

A beépített füstgáz- és égéslevegő zajcsillapítónak köszönhetően különösen csendes a kazán. A kazánburkolaton belül helyeztük el az egyszerűen karbantartható olaj légtelenítő egységet.

A WTC-OB kondenzációs olajkazán szakszerű üzembe helyezését segíti a szabályzóba szériakivitelként beépített üzembe helyezési segéd. Egymás után veszi sorra az egyes lépéseket, kezdve a hidraulika és az olajvezeték légtelenítésével, befejezve az 1-es és 2-es égőfokozat optimalizálásával.

A modulárisan felépített WCM szabályzó/vezérlő rendszer felépítéséből fakadóan mind a végfelhasználónak, üzemeltetőnek mind az installatőrnek nagyon előnyös és kényelmes. A legkülönbözöbb alkalmazásoknak való megfelelés érdekében egymással összehangolt, speciális (egymással eBUS-on kommunikáló) modulok állnak rendelkezésre, melyek biztosítják az igények szerinti és komfortos hőellátást.