Ismét... Suzuki

Esztergom: a Dunakanyar legfelsőbb városa. A város területe már a prehisztorikus időkben is lakott területnek számított. A római korban egy Salvio Mansio nevű település volt megtalálható a mai város helyén, ahol a rómaiak Solva néven castrumot építettek ki, amely a limes része lett. A magyarok 900-as években való érkezését követően végül 972-ben Géza nagyfejedelem új székhelyének Esztergomot választotta. Szent István kislegendája szerint itt született, fia Vajk, a későbbi Szent István király, aki itt keresztelkedett, majd koronázták királlyá. István uralkodása alatt a város a Magyar Királyság érseki központja lett. Az esztergomi Várhegyen épült fel az ország első székesegyháza, amit István nevelőjéről, Szent Adalbert-templomnak neveztek el.  

2018 őszén a Weishaupt Hőtechnikai Kft. a Suzuki esztergomi gyárába hívta meg partnereit. Abban az évben történt meg a világhírű (történetét 1909 óta író) japán gyár magyarországi üzemegységében a hőtermelők rekonstrukciójának első lépése: egy égőcsere. 1991-ben (az esztergomi gyár építésekor) került üzembe helyezésre több Weishaupt nagyégő gőz- és forróvízkazánokon, ezek közül (az első 2018-ban) a második cseréje 2019 őszén történt meg.

A Weishaupt számára kiemelkedő fontosságú, hogy ma már a G70 gázégő utódja, a G70 multiflam® is gondoskodik a gyár gőztermelésének optimális, nagyon alacsony NOx-kibocsátással járó működéséről.

Jelenleg itt gyártják a méltán népszerű Vitara és SX4 S-Cross modelleket. Ebben az évben 178.000 autó gördül majd le a gyártósorról.

Forrás: Suzuki, wikipedia