Chinoin

Wolf Emil és Kereszty György vegyészek alapították 1910-ben a magyar szintetikus gyógyszergyártás bölcsőjének tekintett Chinoin, jogelődjét. A világon másodikként a Chinoin-ban valósult meg az inzulin üzemi méretű gyártása. És a világon először a Chinoin-ban kezdődött meg – a későbbi Nobel-díjas Szent-Györgyi Alberttel közösen kidolgozott technológia alapján – a C-vitamin üzemi előállítása.

A Magyarországon és Európában piacvezető szerepet betöltő Sanofi 1991-ben szerzett tulajdonrészt. A Sanofi több egy gyógyszercégnél: sokszínű egészségügyi vállalat, ahol az egészség védelméért dolgoznak.

A gyógyszergyártás rendkívül szigorú feltételei és elvárásai között a Weishaupt tüzelőberendezések 2005 óta dolgoztak – a gyár megelégedésére.  Az üzemeltető már akkor gondolt az energiatakarékosságra: fordulatszámszabályzott berendezéseket épített a gőzkazánokra. A Weishaupt – szoros partneri kapcsolatot ápol a gyógyszergyárral így – időben jelezte, hogy bizonyos elektronikai elemek gyártása megszűnik, a pótalkatrészellátás csak egy ideig biztosítható. Így a berendezés-cserére való felkészülésre elegendő idő állt rendelkezésre.

Az új, fordulatszám-szabályzásos, elszívásos füstgáz maradó O2-vezérléses, kéttüzelőanyagos WM-GL 50 típusú, csökkentett emissziójú tüzelőberendezés felszerelése (a szükséges bontásokkal) december 19-én kezdődött, 23-án a kivitelezés befejeződött. Az üzembe helyezés december 29-án megtörtént. Ez a megbízhatóság.