IV. Környezetbarát Nap

A IV. Környezetbarát Nap – a hagyományoknak megfelelően – a Weishaupt Hőtechnikai Kft. székhelyén, és a környezetvédelem iránt elkötelezett Kovács Kokó István moderálásával került megrendezésre 2017. június 2-án Biatorbágyon.

A szervező házigazda a rendezvény legfőbb célkitűzéseként azt fogalmazta meg, hogy minél szélesebb körben lehessen megismerni a környezetbarát minősítéssel rendelkező termékeket és cégeket.

A vendégeket Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetője köszöntötte, majd felkérte dr. Dobi Bálintot, a Földművelésügyi Minisztérium Környezetmegőrzési Főosztályának főosztályvezetőjét, hogy a szaktárca nevében köszöntse a IV. Környezetbarát Nap résztvevőit.

Ezt követően Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója beszédében hívta fel a figyelmet a környezetvédelem és környezettudatosság fontosságára.

Ezután Barta Gézával, a Környezetbarát Termék Védjegy-rendszer szakértőjével és felelős vezetőjével közösen adták át a „Környezetbarát Szolgáltatás”  védjegyhasználatot igazoló újabb tanúsítványt Papp Attilának a Citromax Kft. ügyvezető igazgatójának, valamint Dankó Zsoltnak, a Horizont-Tex Kft. ügyvezetőjének.

Az idei évben először tartott bemutatkozó – a tevékenységek és lehetőségek széles körét feltáró – előadást Czibók Ágnes, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója.

A rendezvényen további bemutatkozó előadást tartottak a Környezetbarát Termék védjeggyel már régóta rendelkező:

Bárczy Környezetvédelmi Kft., a Citromax Kft., a RICOH Hungary Kft., a Horizont-Tex Kft., a Xella Magyarország Kft. és az Alba Ceramica Kft,

A rendezvény filozófiájához illeszkedve, a résztvevők – az Ivanics Kft. jóvoltából – elektromos autókkal tesztvezetésen vehettek részt.

A rendezvényt megelőző – kellemes hangulatú – sajtótájékoztatón a megjelentek rövid összefoglalót kaptak a nap céljairól a Herman Ottó Intézet és a Weishaupt tevékenységéről, történetéről, mai és holnapi céljairól.