Nyílt Nap 2017

Épületgépész Diákok Nyílt Napja 2017. szeptember 29-én a Weishaupt-nál

Az eseményre a meghívott szakközépiskolák több, mint 150 diákja és tanára jött el.

Biatorbágyi telephelyünkön délelőtt 9 órától vártuk vendégeinket, akik saját kisbuszokkal, illetve a Weishaupt által bérelt transzfer autóbusszal, egymás után érkeztek meg Budapestről, Gyuláról, Kazincbarcikáról, Salgótarjánból, Szegedről, Székesfehérvárról, Szolnokról és Zalaegerszegről.
Az időjárás idén is nagyszerűen alakult, egész nap verőfényes napsütésben volt részünk.

Az esemény fővédnöke Dr. Horváth Béla, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum főigazgatója volt.

A regisztrációt követően – melynek során átadtuk a kvízjáték kérdőívét – a program az alábbiak szerint alakult: A diákokat 25 fős csoportokra osztottuk az előadások/bemutatók zökkenőmentessége érdekében. Rácz József a Weishaupt Kft. ügyvezetője köszöntött minden csoportot, majd ezt követően az előtérben bemutatta a kiállított rendszereket és égőket, mesélt a Weishaupt több mint 200 éves történetének utolsó 80 évéről.

A bejáratnál folyamatosan futott a Weishaupt új, díjnyertes (link) image-filmje.

20-20 perces előadásokat tartott Hegyi Gábor és Versits Tamás a Weishaupt égőkről és a Weishaupt fűtési rendszerekről.

Érdekes ismertetést adott a Tigáz Zrt. képviseletében Dr. Deák Endre műszaki oktatási szakértő és munkatársa, valamint a Wordskills 2017 részéről Szigetvári Csilla versenyre felkészítő szakértő, Miklós Ádám versenyző és Zeleszkó Bence tartalék versenyző. Az előtérben a diákok személyesen is találkozhattak velük, s ők kérdések megválaszolására fogadták a diákokat és szakmai vezetőjüket.

gyakorlati oktatóban: füstgáz-mérési bemutatót tartottunk gázégővel felszerelt próbalángcsövön, kelet-magyarországi értékesítőnk kondenzációs kazán bemutatót tartott a fali ill. az álló készüléken.

Az érdeklődők megnézték a kazánházat is, a kondenzációs falikazánokat, a levegős hővisszanyerő/előkészítő rendszertEgy Weishaupt-szervizautó belülről is részletesen megnézhető volt.

Vörsas Kft. műanyaghegesztési bemutatót tartott – a különböző műveleteket kísérő magyarázatokat nagy figyelem kísérte.

Az előadások és bemutatók közötti időben a raktárban darts tábla és csocsóasztal, egész idő alatt hot-dog, zsíroskenyér, üdítők és kávé várta a diákokat.

A rendezvény végén került sor a diákok által kitöltött kérdőívek kiértékelésére. A helyesen válaszolók közül, Rácz József ügyvezető húzta ki a szerencsés székesfehérvári nyertest, aki egy Nespresso kávéfőzőgéppel térhetett haza.